vineri, 21 mai 2010

Ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Cristos, Tatăl slavei, să vă dea un duh de înţelepciune şi de descoperire, în cunoaşterea Lui, şi să vă lumineze ochii inimii. (Efeseni 1:17,18).
Lumina pe care o aduce Duhul Sfânt asupra bisericii este un lucru atât de greu de explicat unuia care nu a experimentat-o niciodată. Dar pentru cei care au văzut-o, nu este nevoie de explicații. Ea face toată diferența în cazul tuturor problemelor. Puteți predica Efeseni, Coloseni, Romani; puteți predica tot ce înseamnă biserica ca Trup al lui Cristos; puteți citi tot ce se poate citi despre acest subiect și totuși, să nu cunoașteți expresia ei adevărată. Dar într-o bună zi cerurile parcă se deschid, lumina vă străpunge duhul și ajungeți să vedeți, să înțelegeți. Urmează apoi tot felul de ajustări care devin necesare în viața voastră. Poate spuneți – dar eu am înțeles deja că biserica nu este un lucru denominațional sau național; eu am crezut în unitatea tuturor credincioșilor. Da, puteți ajunge să spuneți astfel de lucruri, și totuși, există ceva mai mult. Acel ceva se obține doar prin revelație. Puteți avea acea înțelegere de care vorbiți, dar ea nu vă va ajuta decât pentru o vreme. Atunci când aveați revelația, ea vă va purta pe cale până la capăt. Ea vă va conduce pe terenul luptei și al cheltuielii, dar acum sunteți pe un teren nou. Acest teren este esențial pentru planul lui Dumnezeu.
Nu este suficient să mărturisiți aceste lucruri, să le spuneți și altora, să le accentuați. Poate spuneți: ”Dar cum primim lumina Duhului în viața noastră? Mintea înțelege ce ne spui, totul este clar, dar nu avem lumina!” Ei bine, dacă sunteți cu adevărat dintre cei cu inimi neîmpărțite, dacă inima voastră Îl caută cu tot dinadinsul pe Domnul, dacă, cât ține de voi, ați înțeles aceste lucruri și vorbiți cu Domnul despre ele; poate nu veți primi lumina spirituală într-o singură zi, dar treptat, constant și în liniște începeți să vă mutați încet pe un teren nou al înțelegerii. Veți observa că punctul vostru de vedere se schimbă; standardul valorilor voastre se schimbă; discernământul vostru se schimbă. Poate că va dura luni, dar la sfârșit veți spune: ”Sunt schimbat! Ceva s-a întâmplat cu mine. Nu mai pot accepta deloc lucrurile pe care obișnuiam să le accept!” Poate lumina se va revărsa asupra voastră în acest fel sau vă va străpunge dintr-o dată, ca o străfulgerare. Nu contează prea mult modul cum se va întâmpla, important este apariția ei, pătrunderea ei în viața voastră. Apostolul s-a rugat pentru cei cărora le scria ca și ei să ajungă să aibă lumina spirituală. Să ne rugăm ca și noi să avem parte de ea, și de asemenea, toți copiii Domnului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu