luni, 3 august 2009

Desi te-am mahnit /intristat nu te voi mai intrista” (Naum 1:12)

Exista o limita la mahnire. D-zeu o trimite si D-zeu o inlatura.

Oftezi si spui : “ Cand va veni sfarsitul acestei probleme?”

Sa asteptam in tacere si sa induram cu rabdare voia Lui pana El isi va face simtita prezenta. Tatal nostru indeparteaza toiagul atunci cand scopul Sau a fost implinit.

Daca mahnirea este trimisa pentru a ne incerca, asa incat harurile pe care le-am primit sa-l slaveasca pe D-zeu, acesta se va sfarsi atunci cand Domnul ne-a adus in punctul de a fi martori ai laudei Sale.

Nici noi nu am dori ca mahnirea /necazul sa se departeze de noi pana ce D-zeu nu Si-a scos toata cinstea pe care noi am putea sa I-o dam.

Poate ca astazi avem parte de “ o mare tacere”. Dar cine stie cat de curand acele mugete ale marii vor da loc tacerii marii, iar pe valurile ei blande se vor aseza pasarelele ?

Dupa un necaz indelungat, neghina a fost smulsa, iar graul se odihneste in hambar. Cu mult inainte ca necazul sa treaca putem fi la fel de fericiti precum suntem acum atat de indurerati.

Pentru D-l nu este greu sa schimbe noaptea in zi. El, Cel care trimite norii poate cu usurinta sa insenineze cerul. Sa nu ne pierdem nadejdea !

Ceea ce urmeaza va fi mult mai bun. “Sa cantam anticipat Lauda Lui “– C.H. Spurgeon

Marele Gradinar nu secera in permanenta . Incercarea tine doar o vreme . Ploile vor trece curand. Plansul poate tine doar cateva ore dintr-o noapte scurta de vara ; dar la revarsatul zorilor va inceta . Incercarea noastra usoara tine doar o clipa. Incercarea are un singur scop:

” Daca trebuie”.

Chiar aceasta incercare dovedeste faptul ca in noi exista ceva pretios pentru Domnul; altfel El nu ar indura atatea si nu Si-ar pierde timpul cu noi. Cristos nu ne-ar testa daca EL nu ar vedea minereul pretios al credintei amestecat in matricea stancoasa a naturii noastre, iar acest minereu trebuie curatat si infrumusetat , de aceea El ne trece prin chinuri arzatoare.

O tu cel care suferi, fi rabdator !

Rezultatul care va urma va compensa toate incercarile noastre atunci cand vedem cum aceste incercari au lucrat o greutate vesnica si foarte mare de slava.

Un cuvant de lauda al lui D-zeu la adresa noastra, a fi cinstiti inaintea sfintilor ingeri; a fi glorificati in Cristos, asa ca noi sa putem reflecta mai bine slava Lui- ah ! toate astea vor rasplati orice incercare – (din Incercat prin Foc).

Asa cum limbile ceasului sunt vitale sau balastul este necesar pentru zidirea in ordine, asa este si necazul necesar pentru viata sufletului.

Parfumul cel mai dulce este obtinut printr-o presiune extraordinara ; florile cele mai rare cresc pe altitudinea incarcata cu zapada a Alpilor ; cel mai de prêt giuvaer a suferit indelung roata ….;

Statuile cele mai nobile au primit multe lovituri din partea daltei.

Toate insa se afla sub lege. Nimic nu se intampla fara a fi prestabilit cu o grija si prevedere desavarsite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu